Als je ouders uit elkaar gaan of al gescheiden zijn, betekent dat voor jou een hele verandering. Het kan fijn zijn om er eens met andere jongeren over te praten, die hetzelfde meemaken als jij.

Sterker (een organisatie voor maatschappelijk werk) organiseert groepen voor jongeren over scheiding en alles wat daar mee te maken heeft. Misschien is zo’n groep iets voor jou?

Hoe werkt het?

Samen met jou wordt er overlegd hoe lang je deel uit gaat maken van de groep. De bijeen-komsten duren iedere keer 1½ uur. Je kunt een half uur voor aanvang binnen lopen. Vooraf kom je een keer kennis maken met de begeleiders en kun je kijken of het je iets lijkt. Je kunt alleen komen of samen met een van je ouders, met allebei of met iemand anders die je dierbaar is, bijvoorbeeld een goede vriend(in).

Waar gaat het over?

In de groep heb je de mogelijkheid om zelf onderwerpen in te brengen die voor jou belangrijk zijn.

De onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Hoe hoorde je dat je ouders gingen scheiden?
  • Wat betekent de scheiding van je ouders voor jou?
  • Wat is er door de scheiding in jouw leven veranderd?
  • Als je vader of moeder een nieuwe partner heeft, wat betekent dat dan voor jou?
  • Hoe ziet bij jou de omgang met je ouders eruit en wat beslissen je ouders en wat jijzelf?

De groep wordt gegeven door twee maatschappelijk werkers.

Voor wie is de groep bedoeld?

De groep is bedoeld voor jongeren in de leeftijd tussen 13 en 18 jaar die het prettig vinden om met andere jongeren, die in een soortgelijke situatie zitten, van gedachten te wisselen en/of hun ervaringen te delen.

Praktische info

  • Trainingsduur: Het aantal bijeenkomsten wordt bepaald in overleg met de jongere zelf. Elke bijeenkomst duurt ongeveer 1½  uur.
  • Kosten: Deelname aan deze training is gratis.
  • Waar en wanneer: De bijeenkomsten vinden plaats in Nijmegen of bij voldoende aanmeldingen in de regio Rijk van Nijmegen en Maas en Waal, afhankelijk van waar de deelnemers wonen.

Aanmelding

Voor aanmelding of meer informatie kan je van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 17 uur bellen naar: (024) 32 32 751. Aanmelden via internet kan ook. Stuur een e-mail naar info@nim.nl